Ajokauden ensi viikko

Syksyllä vaihdoimme moottoriöljyn  vaihteistoöljyn ja peräöljyn. Puhdistimme kardaania ja rasvasimme hampaistuksia.

16.4. talli jäi. Muutaman kerran olen tehnyt työmatkan pyörällä, mutta varsinaista hupia ehdin ajamaan lauantaina. Hain tuntumaa pyörään sekä liikenteeseen sadan kilometrin kaupunkiratsastuksella.



Ensimmäiselle sataselle mahtuu yksi paikallaan tehty puolikaato jalan varassa (irtohiekka asfaltin päällä sai eturenkaan luistamaan jarrutettaessa), Onneksi vauhti oli luiston tapahtuessa nolla. Selkä ruvella kiskoin 260 kiloa 80 asteen kulmasta pystyyn.

Ensimmäinen vaarallinen läheltä piti -tilanne tapahtui Siltamäen liikenneympyrässä, joka on tietyön eteläisen väliaikaisopasteen kohdalla. Opasteet ohjaavat yhden kaistan liikennettä tilapäisesti. Siinä oli autojono punaisissa. Koska pohoiselta väliaikatolpalta lähti vihreällä auto, jolla oli hirveä kiire päästä tietyön ohi mutta ajaja ei hahmottanut, että kuilu päättyy normaalisti toimivaan liikenneympyrään, jossa juuri kaarroin hänen tuloaukolleen poistuakseni 2. liittymästä. Ehkä hän katsoi jonottavia autoja, ehkä hän katsoi takanani tulevaa ympyrässä olevaa isompaa autoa, mutta moottoripyörää ja minua hän ei nähnyt. Painoin torvea samanaikaisesti kun varauduin kiskaisemaan kaikki jarrut pohjaan. Näin harmaapäisen papan, joka teki lukkojarrutuksen. Auton keula työntyi osittain kaistalle mutta ehdin tiukalla ristiojauksella väistää enkä jarruttanut.

Kaikki tämä ensimmäisellä sadalla kilometrillä.

Mutta tuntuma oli hyvä. Tuulisena lauantaina kiertelin Malmin kentän ja olisin poikennut kahvillakin, mutta kahvila aukeaa vasta ensi viikolla.


Kommentit