Huopanankoski

Juhani Ahon suosima taimenkoski on vieläkin uskomattoman hieno kalastuskohde. Tulin paikalle maanantaina ja kiertelin rantoja. Illalla kokeilin rannan lähellä, mutta en saanut yhtään kiinnitystä. Yhden näköhavainnon tein. Olin ajomatkasta väsynyt, ja lopetin jo ennen hämärän tuloa.

Näkymä Holman kiveltä myllylle


Aamulla Jarmo viestitti olevansa mestoilla. Söin ja menin rantaan. Kävin Holman kivellä, jossa olin nähnyt kirkkaan kalan illalla. Hiljaista oli. Jarmo näyttäytyi ja kertoi saaneensa pienen vastapäätä. 

Päivä kului ilman erikoisempia tapahtumia. Lämpö nousi. Kiertelimme siellä sun täällä. Minäkin sain kiinnityksen uuden sillan yläpuolella, mutta vain hetkeksi. 


Päivä kului ilman erikoisempia tapahtumia. Sama näytti olevan muillakin. Mutta kalastajat etupäässä nukkuivat teltoissaan tai kävivät puolihuolimattomasti vähän kokeilemassa. Illalla Jarmo lähti Jyväskylään, ja minä jäin katsomaan, mitä välisuvannossa tapahtuu. 

Ja tapahtuihan siellä. En romupolvillani kyennyt kahlaamaan keskivirtaan, mutta sain nähdä streamereilla kalastavien nuorten miesten tartuttavan ison kalan toisensa perästä keskiyön aikaan. Hienoja taisteluita, karkuutuksia ja haavittuja kaloja. Tajusin, että minulla on väärät välineet tähän touhuun, joten istahdin ja latasin piipun. 

Vastapäätä kaveri oli vapa mutkalla pitkään samoilla jalansijoilla. Nyt oli iso. Toinen yritti haavin kanssa mennä kalan luokse. Kymmenen minuutin taistelu päättyi kalastajan tappioon. Sellaista tapahtui useasti. Aina joku kuitenkin jossain vaiheessa sai jotain.

Vaikka en osallistunut peijaisiin, vaan olin enemmän hiljaisten sivuvirtojen kalastaja, se oli mielenkiintoinen näky. Kovin ruuhkainen sellainen. Sen hetken, kun olin itse tuolla alueella, tuntui siltä, että molemmille kyljille ilmestyi aina himokas kalastaja ja koska he kahlasivat syvien kuoppien takia kivi kiveltä, joku tuli aina sektoriini. Kalastuksen himo esti näkemästä rannalla virpovaa vanhusta.

Niinpä seurailin touhua aikani piippu hampaissa. Näin parin kaverin käyvän uimassakin, kun kiven vierestä löytyi syvä monttu. Lopulta lähdin maate.







Kommentit