Mikä siellä savustuu?


















Noidathan tässä savustetaan.

Kokko ja savupönttöni ovat Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan rajalla. Pöntössä savustuu kaupan lohi, sillä olimme vain pääsiäisen vietossa. Myös metsätyöt piti tehdä. Kalalomaa en perheeltä saanut. Ei asiaa jäälle kuulemma minulla.

Oli tavattoman komea pääsiäinen. Kävin toki venettä katsomassa. Kosken edusta oli jo aivan auki, mutta siitä sadan metrin päässä pystyi taasen hyppimään jäällä.

Kuva kokosta on otettu kahdeksan aikaan illalla. Kaikki naapurit olivat kokolla, ja lapsille oli pienempi makkaranpaistotuli. Miesporukoissa kiersi kannu. Puhuttiin susista, sillä taas oli silpaistu hirvi Ähtärin ja Killinkosken välissä. Susia on välillä Kotala-Alavus jo kymmenen yksilöä, mutta kannanhoidollisia kaatolupia ei saa. Tämä on ilmeisesti valtion piirustuksissa reservaatti, jossa toivotaan syntyvän kantaa, joka sitten leviäisi muuallekin. Oli sellaista puhetta, että muutama susi sopii eikä tee hirvikannalle mitään, mutta jos siitä taajenee, tulee väistämättä vaikeuksia. Niitä alkaa jäädä autojen töytäisemäksi tai sitten vanhetessaan eivät pysy vähenevän riistan perässä. Se olisi ilkeätä.

Pihlajavedellä on korvamerkitty pyyntimiehet pakkotapauksia varten. En tiedä, onko Virroilla tai Keuruulla mietitty koko asiaa sen kummemmin.

Kommentit