Vanhankaupunginlahti

Klo 18.30-22.00

Kalakaveriksi lähti Pentti. Kumiveneen laskimme Vanhankaupunginkosken suvannossa ja ajoimme sitten suunnassa Kuusiluoto-Lammassaari-Kivinokka. Kuusiluodon vieressä tärppäsi heti, mutta kuha pääsi veneen vieressä karkuun. Yritin nostaa sukkana veneeseen, vaikka Pentti olisi ollut siinä haavimiehenä. Sataa tihuutteli. Samasta paikasta tuli heti perään toinen veneeseen ja parin ajokerran jälkeen vielä kolmas ja sekin kyytiin. Kaikki pieneen siniselkäiseen ja keltamahaiseen Nilsuun. Pentti uitti Stormia ja Jesseä mutta ei tällä kertaa tärähtänyt, vaikka vieheiden värit olivat varsin kuhamaiset. Olisiko pilvisellä säällä tummaselkäinen sittenkin parempi? Epäilen juuri näin olleen asianlaita ja minäkin uitin Nilsua vain siksi, että varsinaiset keltaiset sun muut kuhavaappuni raapivat koko ajan ruohoa. Kuha on lahdella tähän aikaan saatavissa ihan 1,5-2 metrin vedestä.

Kuhat olivat vielä mätilastissa, joten ilmeisesti kanta on puolikutuista, ja sehän merkitsee sitä, että isot eivät ole vielä tulleet kaikki lahdelle.

Sade taukosi siinä, joten lilliteltiin ja juotiin välillä kahvia. Puhuttiin niitä näitä elämisestä ja sen laadusta. Tapahtumat tulivat ensimmäisen tunnin aikana. Sen jälkeen bensaa paloi vielä kaksi ja puoli tuntia.

Näimme kaksi muuta venettä. Toisessa oli useita vapoja ja levittäjät. Ajelivat aika laajalti lahdella. Tarjosin toista kuhaa Pentille mukaan, mutta hän päätti, että minä vien kotiin molemmat. Hän pääsee todennäköisesti jo torstaina vesille, ja minä pääsen vasta juhannuksen jälkeen seuraavan kerran.

Täytyy toivoa Pentille hyvää retkeä. Siinä on mies parhaasta päästä ja huumori tallella.

Kommentit