Suomen paras kahvila
















Kalastajalle kahvi kelpaa. Herkkusuuna olen tehnyt vakavaa tutkimusta aiheesta muutaman vuosikymmenen ja todennut, että Suomen parhaan kahvin voi juoda Virtain Jäähdyspohjassa. Kantatie 66:n varrella sijaitsevat Torisevan rotkojärvet. Niistä alaisimman pohjoispäädyssä on korkealla sijaitseva Kahvimaja. Torisevan vieressä on levähdyspaikka. Jo vuosia ovat ystävälliset majan pitäjät tarjoilleet sesonkiaikana hurmaavaa pannukahvia ja tuoreita leivonnaisia. Paikka aukeaa aamukymmeneltä.

Virtain vesi on tunnetusti valtakunnan parasta. Syvät lähteet ja soraharjut takaavat kristallisen laadun. Hyvälaatuisessa kylmässä vedessä on paljon happimolekyylejä, jotka vaikuttavat lopputulemaan oikealaatuisten papujen kanssa. Ja pannukahvia sen olla pitää.

Kun ajaa hiukan Virroille päin, löytää yläisen Torisevan, jossa taas on koko Euroopan paras uimapaikka: luonnonportaat ison männyn juurella ja suoraan kallion tyvessä syvyys 30 metriä. Virkistymään! Samassa järvessä on kirjolohta ja kalastajien keittokatos. Luvat Virtain Teboililta.

Kommentit