Perhokalastus houkuttaa

Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella uusi laji.

Pari vuotta olen ääneen ajatellut, että pitäisi perhokalastukseen perehtyä. Keväällä sain Jarmolta parin tunnin heittokoulutuksen Mustikkamaalla, mutta asia jäi hautumaan, kuten yleensä hienot ideani. Kesällä katselin välineitä, mutta Jarmo, valmentajani uuteen lajiin, ei ollut hirveän innostunut Keskisen tavaratalon valikoimasta, jota puhelimessa esittelin. Syksyllä hän väänsi muutaman perhon minulle... Josko alkaisin ottaa asian vakavammin? Vaikea se on yhdessä kalaan lähteä, jos miehellä ei ole edes välineitä.

Kun Tyrskytaimeneen tuli ale, marssin sisään katselemaan. Keskusteltuani parina päivänä myyjän kanssa hän sai minut vakuutetuksi siitä, että minulle sopisi viitosluokan Orvis Power Matrix. Vavan pituus on kahdeksan ja puoli jalkaa, ja kädessä se tuntuu hyvältä. Kaveriksi tuli Battenkill Large Arbor Gold Reel III. Kelluvaa Vision-siimaa ja sata jaardia Orvisin Dacronia vielä pussiin sekä puoli tusinaa perukkeita.

Ensi kesän tavoite on opetella heittämään luontevasti ja saada yksi kala. Vaatimatonta? Ei ollenkaan. Olisi mukava saada kala niin, että sen ansaitsee.






Kommentit