Vappu Vartiosaaressa

Pakkasimme tavarat saarireissua varten. Kaksi lapsista teki tenän, mutta perjantaina lähti nuorin prinssi mukaan Sunnavikiin ja sai arvoisensa kohtelun. Lauantaina hänkin lähti kaverinsa luokse yökylään ja keskimmäinen tuli tilalle. Alisa ei suostunut saareen ollenkaan, vaan juhli kotona naapurin tyttöjen kanssa. Sunnuntaina saaressa olivat molemmat pojat ja tuttavaperhe päiväkahvilla. Pojat leikkivät piilosta ison rakennuksen komeroissa. Kerroin tarinaa kartanon kummituksesta, mutta eivät uskoneet.

Sinitiaispariskunta on vallannut pihapuun pöntön ja kaksi sepelkyyhkyä rakentanut pesän villiintyneeseen tuijaan. Lisäksi bongasin peippoja, västäräkkejä ja rastaita. Alppiruusu kukkii pian.

Kävin muutaman luodon kupeessa kokeilemassa Salamanderia ja vihertävää Tobya, mutta ilman havaintoja. Muita yrittäjiä ei ollut. Merivesi ei vieläkään optimissa. Tulin pian pois. Lauantaiaamun siianonkijat pyörittelivät päätään Laajasalon laiturin vieressä: neljän tunnin istumisesta ei muuta kuin vettä niskaan.

Illat istuin kuistilla kahvilla, katselin pimenevään iltaan ja ajattelin "sinisiä ajatuksia". Muissa huviloissa ei ollut ketään. Mantereen valot näkyivät Reposalmen ja Laajalahden takana.

Kommentit