Kuhakierros tuulisella lahdella


Olin aikeissa ottaa ponttoonin esiin, mutta soitin vanha-Jussille saadakseni tiedustelutietoja. Jussi sattui olemaan Kivinokassa Utternillaan. Otin vavan, ja menimme yhdessä kierrokselle. Jussi otti ensimmäisen kolmessa minuutissa mutta se meni takaisin. Sitten taipui minun vapani. Olipa aika temuaja. Luulin jo, että iso hauki. Mutta kuha se oli ja keskivartalosta kiinni. Tuntuu sellainen vastus. Jussi jo kaivoi haavia mahtilohen varalta...



Toinen kala oli mittakala, samoin kolmas. Kävimme välillä Jussin mökillä kahvilla ja siivoamassa. Takatullessa pelitti vain Jussin onki. Neljä kuhaa peräjälkeen. Kun katsoo Jussin hapettuneita 1960-luvun Dameja, tietää, ettei ole syönti välineistä kiinni. Palasimme fileoimaan. Lokit söivät hulluina perkeitä.

Jussin tarinat olivat taas meheviä, piipputervalla ryyditettyjä stadilaisia. Sain kuulla sotalapsena olosta, 1940- ja 1950-lukujen Suomenlinnasta, merestä ja siitä miten koulussa raggaripojista tuli mäiskeisen käytävällä käynnin jälkeen nöyriä ja kuuliaisia... oi aikoja.

Kommentit