Skurulla eli Sporalla kalaan?

Erikoinen iltapäivä. Vein kyytiläisiä Hakaniemeen ja kokeilin vetää torin kulmalla. Kuha iski minuutissa aivan Hiltonin edessä. Pikkukaveri lähti takaisin uimaan happihypyn jälkeen. Periaatteessa kuhaa voisi heittää suoraan hotellin terassilta. Koska Töölönlahdessa on kuhaa ja ahventa sekä etenkin keväisin sieltä saa mojovia haukia, vanha sananlasku siitä, että Stadissa pääsee sporalla kalaan, on totta.
Hakaniemestä suuntasin Kivinokan eteen ja aloin etsiä parvea. Huomasin vanhan-Jussin veneen siirtolapuutarhamökkien luona laiturissa. Soitin. Jussi oli kellahtanut levyksi. Olivat voimat menneet äkisti ja joutunut ottamaan tabletin. Ei uskaltanut lähteä vetämään. Olin huolissani, kehotin makaamaan vielä. Kun ikä alkaa olla kahdeksaakymmentä ja jo kerran aortta revennyt... silloin Jussi oli koomassa kaksi viikkoa Meilahdessa. "Laittoivat kaksitoista litraa mustalaisen verta", kuten toipilas itse kuvasi. Talvella pisti jo verkkoja jään alle...

Lammassaaren luona tähyilin mökille päin samalla, kun ajoin kohti Arabianrantaa. Jonkin ajan kuluttua näin Jussin Utternin ajavan kohti Kivinokkaa. Jatkoin lateraaliviitoille. Ei mitään. Selältä sitten löysin parven. Neljä kuhaa peräjälkeen alle kymmenessä minuutissa. Otin kaksi.

Kommentit